Printati aceasta pagina

Practică de specialitate

Practica este obligatorie, fiind prevăzută în Planul de învățământ, în semestrul II din cursul celui de al doilea an de studiu. Practica va fi notată, iar studenții vor primi opt credite pentru efectuarea stagiului.

Studenții își pot găsi pe cont propriu locuri de practică sau pot apela la oferta Departamentului Relații Internaționale și Integrare Europeană.

DRIIE acordă locuri de practică în funcție de numărul solicitărilor. În cursul anului universitar 2016-2017, studenții din cadrul departamentului au realizat stagiul de practică în cadrul unor ministere (Ministerul societății informaționale), în cadrul unor fundații (ex: Fundația multimedia pentru democrație locală), ONG-uri (Clubul Academic de Studii Europene), instituții publice (prefectura Municipiului București, Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov), centre de cercetare (ex: NATO Partnership Studies Centre, Centrul de Documentare Europeană, Institutul Bancar Român).

Link-uri utile:

Legea 258/2007 privind practica elevilor si studenţilor

Ordin nr. 3955 din 09/05/2008 privind cadrul general de organizare a stagiilor de practica studii universitare de licenta si de masterat