rsz_page-0.jpg

Printati aceasta pagina

EVENIMENTE

mai 23, 2017

Școala de vară DRIIE - #Reconstruim Europa" (Bucureşti, 23 mai 2017)


Categorie: Alerte
Postat de: mihaela
Comunicat de Presă
Deschidem Școala de vară DRIIE - #Reconstruim Europa"
Bucureşti, 23 mai 2017
 
Între 23 și 25 mai 2017, la sediul SNSPA din Bulevardul Expoziției, nr. 30 A, sector 1, se va desfășura Școala de vară #Reconstruim Europa, eveniment ce face parte dintr-o serie de activități organizate de Departamentul Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul SNSPA evenimente interactive #ReconstruimEuropa prin care dorește să lanseze o platformă de reflecție și dezbatere ce va explora perspective diferite asupra provocărilor contemporane dinăuntrul și din afara Europei post-Brexit.
 
Începând cu marți 23 mai vom găzdui la DRIIE un grup de 30 de studenţi care doresc o mai bună orientare în carieră, o introducere în domeniul integrării europene sau o aprofundare a actualelor cunoştinţe. Cursurile din cadrul Școlii de vară vor îmbina metodele de învățare formale cu cele informale şi îi vor ajuta pe participanţi să îşi dezvolte abilităţi utile în domeniul relaţiilor internaţionale.
Mai mult decât atât, Şcoala de vară va reuni experţi din cadrul DRIIE, precum și membri ai Clubului Alumni DRIIE, dar şi invitaţi internaţionali precum doamna Secretar de Stat din guvernul Portugaliei, Margarida Marques, care va susţine joi 25 mai începând cu ora 16 o prelegere în limba engleză despre evoluţia Uniunii Europene şi viitorul său. Cursanții școlii vor avea prilejul să întâlnească experți din domeniul relațiilor internaționale și să învețe de la profesioniști, iar la final experiența dobândită în cadrul cursurilor va fi atestată printr-o diplomă de participare emisă de Centrul de Studii Europene DRIIE.

Școala de vară va cuprinde:

- Prelegerea de deschidere pe tema „De ce să #ReconstruimEuropa?"susținută de Prof univ dr Iordan Bărbulescu, decan DRIIE, Jean Monnet Chair și deținător al premiului „Cetățeanul European al anului 2016" oferit de Parlamentul European.
- Prelegerea pe tema Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă realizată de UN Youth Delegate România - Denisa Bratu;
- Prelegere a Conf univ dr Mihai Cercel, unul dintre Profesorii Bologna la Gala Profi Tari 2017;
- Prelegere susținută de conf univ dr Iulian Chifu, fost consilier prezidențial, cadru didactic DRIIE;
- Prelegere a lect univ dr Răzvan Cotovelea, fost ministru al Societății Informaționale, cadru didactic DRIIE;
- Prelegerea despre viitorul Europei a E.S. Dna. Margarida Marques, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene, Portugalia (în limba engleză)
- Masă rotundă cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe privind oportunitățile de carieră oferite odată cu pregătirea Președintiei Consiliului UE 2019).
 

Ceremonia de premiere din 25 mai va fi precedată de o sesiune de mentorat pentru o carieră în diplomaţie susţinută de Răzvan Corboş, director Direcţia Carieră şi Dezvoltare Profesională, MAE, Doris Theodora Mircea, Coordonatorul Centrului Infoeuropa, şi Mihaela Rutjens, consilier diplomatic, Unitatea pentru Pregătire a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene 2019. Participarea la acest eveniment este deschisă publicului cu o confirmare de participare aici.

Ceremonia de deschidere a Școlii de Vară #ReconstruimEuropa de marți 23 mai ora 16.00 este deschisă participării reprezentanților mass-media, studenților, experților în Afaceri Europene și tuturor persoanelor interesate de subiect cu o confirmare prealabilă la adresa evenimente.driie@gmail.com

Desfășurarea evenimentelor va avea loc la sediul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, din Bd. Expoziției 30A, sala P04 (parter).

Vă așteptăm cu interes!
Echipa DRIIE