rsz_page-0.jpg

Printati aceasta pagina

EVENIMENTE

mai 23, 2017

Masa rotundă cu tema "Dialog despre pregătirea Președinției României la Consiliul UE în 2019"


Categorie: Alerte
Postat de: mihaela
Una din temele majore de pe agenda publică din România, în luna mai, aflată în coordonarea Ministrului delegat pentru afaceri europene, este pregătirea și exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în semestrul I al anului 2019. Mediul academic își dorește să contribuie activ la consultările privind prioritățile, organizarea, modul de comunicare, dialogul cu presa de la nivel intern și extern și multe alte teme direct legate de acest amplu proiect de țară. În acest sens, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din SNSPA vă propune joi, 25 mai, de la ora 18:30, un dialog cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe din România pe acest subiect de actualitate.
 
Evenimentul va cuprinde în prima parte prezentarea unei viziuni de ansamblu asupra Oportunităților de carieră în diplomaţie: Exemple de bune practici, unde îi avem ca invitați pe:
 
  • Răzvan Corboş, director, Direcţia Carieră şi Dezvoltare Profesională, MAE
  • Doris Theodora Mircea, Coordonatorul Centrului Infoeuropa, MAE
 
Iar în a doua parte a discuției vom aprofunda în mod specific tema Pregătirea preluării de către România a mandatului Preşedinţiei Consiliului UE alături de: 
 
  • Mihaela Rutjens, consilier diplomatic, Unitatea pentru Pregătirea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene 2019.
 
Discuțiile se vor axa pe prezentarea procesului premergător asumării pentru prima oară a acestei obligații de către România, demers care include și eforturi guvernamentale de conștientizare a cetățenilor români în legătură cu importanța preluării Președinției Consiliului UE prin prisma oportunității de consolidare a imaginii sale ca stat membru matur al cărui obiectiv strategic este păstrarea unității proiectului european și a integrității politicilor europene, în beneficiul cetățenilor. Evenimentul este deschis participării reprezentanților mass-media, studenților, experților în Afaceri Europene și tuturor persoanelor interesate de subiect. Desfășurarea acestuia va avea loc la sediul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, din Bd. Expoziției 30A, sala P04 (parter), între orele 18:30-20:00. Gazda evenimentului va fi Prof. Univ. Dr. Iordan Gh. Bărbulescu, decanul DRIIE.
 
Masa rotundă face parte din seria de evenimente a Modulului Jean Monnet "EU*RO MEDIA. Standarde Europene, Aplicabilitate Românească: Viziunea Media Asupra Președinției Române A Consiliului Ue ", axat cu precădere pe formarea profesioniștilor media și a liderilor de opinie pe temele pe agenda Președinției (mai multe detalii despre proiect aici) și va constitui sesiunea de închidere a Școlii de vară DRIIE #ReconstruimEuropa, organizată la sediul universității noastre în perioada 23-25 mai (mai multe detalii despre acest eveniment aici). Pentru confirmarea participării, vă rugăm să trimiteți un mail la adresa evenimente.driie@gmail.com până la data de 24 mai.
 
Evenimentul poate fi consultat pe pagina de facebook dedicată Modulului Jean Monnet.