Printati aceasta pagina

EVENIMENTE

feb 7, 2018

INTERNSHIP ÎN ANALIZĂ DE POLITICI EUROPENE


Categorie: Alerte
Postat de: mihaela

Organizator: Centrul de Studii Europene din cadrul DRIIE

Perioada de Înscriere: 12 februarie - 19 februarie 2018
Grup țintă: Masteranzii anii I și II ai DRIIE
Perioada de derulare: februarie 2018 – iunie 2018 
Coordonatori: Drd. Alexandra Loy, Lect. Miruna Troncotă

Data limita pentru aplicații: 19 februarie 2018
Rezultate finale: 21 februarie 2018

IMPORTANT !!! Acest program de internship va fi recunoscut ca experință profesională, iar masteranzii selectați vor primi certificate de competențe și scrisoare de recomandare pentru un viitor loc de muncă.
Programul de practică va implica o primă parte de sesiuni de formare privind metodele de analiză de politici europene, comunicarea în afaceri europene și cadrul general de lucru al echipei, urmand ca apoi studenții să realizeze pe cont propriu o serie de analize de politici europene și bilanțuri semestriale legate de activitatea statelor membre care au deținut sau vor deține Președinția Consiliului UE până la finalul stagiului de practică, ca parte integrantă a simulării privind pregătirea Președinției României la Consiliul UE în 2019 (mai multe detalii despre acest proiect se regăsesc la adresa eucouncilsim.snspa.ro). În cadrul programului va exista, de asemenea si cerința ca stagiarii să contribuie la întreținerea site-ului proiectului de simulare amintit anterior (publicare de știri despre evenimente la nivel European, actualizarea unor secțiuni/rubrici ale site-ului, traduceri RO-ENG etc.), dar și posibilitatea de a participa la organizarea unor sesiuni de mentorat în carieră și alte evenimente tip conferință în cadrul unor proiecte europene implementate la SNSPA. În cele din urmă, în măsura în care programul va permite, internii Centrului de Studii Europene vor participa la dezbateri/conferințe pe teme de actualitate în Uniunea Europeană în vederea redactării unor rapoarte cu privire la discuțiile desfășurate în cadrul respectiv. Toate aceste contribuții (analize, știri, rapoarte) vor fi publicate pe site-ul simulării Președinției RO2019.

Seminariile introductive și de formare vor fi asigurate de către cei doi coordonatori și îl vor avea ca invitat pe domnul Robert Lupițu (redactor Calea Europeană) pe partea de comunicare în afaceri europene.

Beneficii principale:
• programul de Internship poate fi echivalat activității de practică de specialitate obligatorie;
• programul de lucru este flexibil și se derulează în intervale orare care să permită armonizarea cursurilor din cadrul facultății.
• îmbunătățirea cunoștintelor pe temele europene de actualitate, cu accent pe pregătirea Președinției României la Consiliul UE 2019 ;
• dezvoltarea abilităților de comunicare și planificare a unor activități;
• abilitatea de a sintetiza și analiza dezbateri pe teme europene pentru site-ul http://eucouncilsim.snspa.ro;
• posibilitatea de a interacționa cu profesioniști din domeniul afacerilor europene.

Dacă vrei să faci parte din programul de internship te rugăm să trimiti un e-mail la adresa alexandra.loy@student.dri.snspa.ro care să conțină CV Europass și răspunsul de maxim 5 rânduri la intrebarea DE CE DORITI SĂ VA ÎNSCRIEțI LA ACEST PROGRAM DE INTERNSHIP? Până la data de 19 februarie, ora 17.00.

Pentru orice întrebare pe tema acestui program de practică puteți scrie la adresa alexandra.loy@student.dri.snspa.ro