Practica este obligatorie, fiind prevăzută în Planul de învățământ, în semestrul II din cursul celui de-al doilea an de studiu. Activitatea va fi notată, iar studenții vor primi 8 credite pentru efectuarea stagiului.

Studenții își pot găsi pe cont propriu locuri de practică sau pot identifica un loc din oferta Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană.

DRIIE acordă locuri de practică în funcție de numărul solicitărilor. În cursul anilor universitari anteriori studenții au realizat stagiul de practică în cadrul unor ministere (Ministerul Societății Informaționale), în cadrul unor fundații (ex: Fundația multimedia pentru democrație locală), ONG-uri (Clubul Academic de Studii Europene), instituții publice (prefectura Municipiului București, Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov), centre de cercetare (ex: NATO Partnership Studies Centre, Centrul de Documentare Europeană, Centrul de Studii Europene, Institutul pentru Evaluarea Programelor și Politicilor Publice Europene).

În cursul anului academic 2020/2021, pentru studenții ce vor să își identifice locul de practică în funcție de ceea ce se regăsește în oferta DRIIE, trebuie urmați următorii pași:


Vă reamintim că studenții care au făcut sau vor face practica pe baza unui acord de practică inițiat individual, sunt rugați să nu ia parte la acest proces.

Link-uri utile:

Legea 258/2007 privind practica elevilor si studenţilor

Ordin nr. 3955 din 09/05/2008 privind cadrul general de organizare a stagiilor de practica studii universitare de licenta si de masterat