Programul se desfășoară în limba engleză și se adresează absolvenților de studii universitare în regim Bologna (3 ani) sau absolvenților de studii universitare de lungă durată (4 ani sau peste).

Forma de învățământ zi, 2 ani, 120 ECTS.

În cazul locurilor nesubvenționate de la bugetul de stat, taxa de școlarizare este de 500 euro/ semestru.

Prezentare

Security and Technology este un program masteral acreditat în sfera științelor sociale, mai precis în domeniul relațiilor internaționale, care își propune să formeze experți în politici publice privind digitalizarea și securitatea internațională în secolul tehnologiei. Toți absolvenții acestui program vor dobândi competențele necesare pentru a deveni un liant între programatori și factorii de decizie dintr-o instituție publică, organizație internațională sau companie privată.

Programul se desfășoară în limba engleză și se adresează persoanelor interesate de o carieră în instituțiile publice din România și Uniunea Europeană, în organizațiile internaționale care activează în zonele digitalizare și securitate cibernetică, sau în mediul privat.

Totodată, programul de masterat este adresat și funcționarilor din administrația publică centrală dar și locală, întrucât România are nevoie de experți care să coordoneze procesul de digitalizare a instituțiilor și serviciilor publice. Trebuie menționat că în acest moment România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește digitalizarea, iar dacă s-ar fi concentrat încă din anii ‘90 pe acest aspect, acum ar fi avut un PIB mai mare cu până la 2.5%.

Pentru pregătirea studenților, masteratul oferă o gamă variată de cursuri interdisciplinare care vizează domenii precum: Securitate cibernetică, Societate și tehnologie, Studii de securitate, Introducere în informatică, Reglementări internaționale ale spațiului cibernetic, Piața Unică Digitală sau Teorii ale relațiilor internaționale.

Programul masteral Security and Technology vine să sprijine efortul de formare a viitorilor specialiști, oferind un parcurs practic și integrat pe inserția profesională a masteranzilor. Astfel, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană se angajează să organizeze întâlniri între studenții acestui program masteral și angajatori, precum și să asigure desfășurarea practicii de specialitate în domeniu. 

 

Lista cursuri:

Cyber Diplomacy

Prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu / Expert MAE - Maria Ligor

Missinformation and security challenges

Prof. Univ. Dr. Alina Bârgăoanu

Theories in International Relations

Prof. univ. dr. Vasile Secăreș

Military technological innovation, strategic stability & arms control

Prof. univ. dr. Vasile Secăreș

Security Studies

Conf. univ. dr. Radu Ungureanu

Security Informatics

Conf. Univ. Dr. Dragoș Bărbieru

Introduction in IT

Conf. Univ. Dr. Dragoș Bărbieru

National regulation in the cyber space

Lect. univ. dr. Gabriel Micu

Cyber security: geopolitics as usual?

Lect. univ. dr. Ana-Maria Costea

International regulation in the Cyber Space

Lect. univ. dr. Ana-Maria Costea

Technology and society

Lect. univ. dr. Mihail Caradaică

Cryptocurrency and blockchain technology

Lect. univ. dr. Mihail Caradaică

Strategic Studies

Lect. univ. dr. Radu Cucută

Digital Technology Development Process

Lect. Univ. dr. Răzvan Cotovelea

EU Digital Single Market

Lect. Univ. Dr. Victor Negrescu

Intelligence in the cyber era

Conf. Univ. Dr. / Profesor asociat Iulian Chifu

Thesis writing

Conf. univ. dr. Radu Ungureanu

Practice

Conf. Univ. dr. Mihai Ovidiu Cercel

 

 Condiții de înscriere

Admiterea se face pe baza:

Pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, am realizat un ghid de elaborare a eseului academic. La elaborarea eseului pot fi citate 2-3 lucrări din bibliografie, cu mențiunea că aceasta nu este restrictivă, ci are caracter orientativ. Eseul trebuie redactat şi prezentat în cadrul interviului de admitere în limba engleză.

Preînscriere online