rsz_page-0.jpg

Printati aceasta pagina

VINO SĂ NE CUNOȘTI

 

DRIIE PREGĂTEȘTE O NOUĂ SERIE DE EVENIMENTE! URMĂREȘTE SITE-UL NOSTRU ȘI PAGINA DE FACEBOOK!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vino alături de noi ca să #ReconstruimEuropa!

Mai-iunie 2017 Luna Porților Deschise la DRIIE

Ești interesat de cele mai actuale teme de pe agenda globală? Te interesează viitorul Uniunii Europene și vrei să ai parte de surse sigure de informare din mediul academic și al practicienilor în politica globală?

Experti recunoscuți din România si din străinătate, împreună cu membrii comunității academice a DRIIE (profesori, asistenți, cercetători, studenți și absolvenți) vor lua parte in perioada următoare la o serie de dezbateri, mese rotunde și conferințe pe cele mai relevante teme de pe agenda globală actuală în cadrul DRIIE. Informează-te și fă-ți vocea auzită! Participă și tu la #EvenimenteleDRIIE!

 

Seria de evenimente #ReconstruimEuropa
Mai 2017, DRIIE, SNSPA, București

În martie 2017 Uniunea Europeană a celebrat 60 de ani de construcție europeană, moment de cotitură, marcat de angajamente ferme, solidaritate, dar și de incertitudine și numeroase amenințări. Acesta însă poate fi și un moment prielnic al reconstrucției și regândirii premiselor proiectului european. Ca răspuns la aceste evoluții internaționale, în luna mai 2017 Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE) din cadrul SNSPA București organizează seria de evenimente interactive #ReconstruimEuropa prin care dorește să lanseze o platformă de reflecție și dezbatere ce va explora perspective diferite asupra provocărilor contemporane dinăuntrul și din afara Europei post-Brexit. Dincolo de intenția de a radiografia cele mai recente evoluţii din interiorul UE, dinamici care afectează nemijlocit și frontierele și relațiile externe ale Uniunii, ne propunem să contribuim în cadrul evenimentelor la conturarea unui set de sugestii privind strategia României pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene din 2019.


Seria de evenimente #ReconstruimEuropa vine ca răspuns în urma Summit-ului de la Roma și a riscurilor ridicate de scenariile Europei cu mai multe viteze, cu scopul de a reuni în spațiul academic viziuni cât mai diverse asupra problematicilor europene de actualitate și a impactului acestora asupra României, a integrării europene a statelor din Balcanii de Vest și din zona Mării Negre. Ne racordăm astfel la cele mai actuale dezbateri globale alături de experții și de membrii comunității academice DRIIE (profesori, asistenți, cercetători, studenți și absolvenți) prin intermediul unor mese rotunde, ateliere, conferințe internaționale, proiecții de filme, târg de carte și o școală de vară, toate cu scopul de a răspunde la întrebările: Cum? Cu cine? și De ce să ReconstruimEuropa? Dorim să creăm o atmosferă de dezbatere deschisă, aplicată, argumentată, în care expertiza pe aceste subiecte relevante să includă voci din mediul academic, decizional, non-guvernamental, precum și din cel cultural artistic.

Vă așteptăm cu interes alături de noi!

 

 

 

CALENDAR EVENIMENTE

 

  • 8 Mai 2017

Sala 804, etaj 8, sediul SNSPA
Conferința internațională în cadrul Centrului de Excelență Jean Monnet
„In and Out: Understanding the European Union beyond its Borders"
co-finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus +

AGENDĂ

  • 9 - 10 Mai 2017

Sala 804, etaj 8, sediul SNSPA
Conferința internațională „Interconnectivity and EU Foreign Policy Making"
în cadrul Centrului de Excelență Jean Monnet
„Structures of Interconnectivity in the EU's Neighbourhood"
co-finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus +

AGENDĂ

11 Mai 2017

Seara Masteratelor DRIIE

AGENDĂ

În perioada 8-11 mai vă așteptăm să vizitați și primul Târg de Carte de Relații
Internaționale și Studii Europene din România ce va avea loc la parterul SNSPA.
În cadrul Târgului vor avea loc și o serie de lansări de carte.

  • 23-26 Mai 

Școala de Vară DRIIE #ReconstruimEuropa; Această activitate interactivă are ca scop stimularea și motivarea a 30 de tineri care își doresc o carieră în domenii precum: relații internaționale, securitate, diplomație, studii latino-americane, evaluare de politici și programe europene, analiza de conflict, . Prin workshop-urile, invitații și metodele utilizate, va crea mediul propice pentru ca participanții să facă primul pas în alegerea viitorului domeniu de activitate. Fiecare zi se va încheia cu o sesiune de mentorat în carieră realizată de alumni DRIIE, precum și cu întâlniri cu un reprezentant al Comisiei Europene și un ambasador al unui stat european. Sesiunile de formare au loc la sediul SNSPA între orele 16-20 în fiecare zi.

 
  • 29-30 Mai

Workshop Internațional „Policies for the Integration of Mobile Citizens vs. Immigrants within the EU” va fi organizat de DRIIE si de Asociația Română de Relații Internaționale și Studii Europene (ARRISE). Evenimentul abordează tema politicilor Uniunii Europe de integrare a imigranților și a politicilor adresate cetățenilor mobili europeni. Subiectele tratate vizează eficiența programelor sociale și anti-discriminare ce vizează, atât, imigranții, cât și cetățenii mobili, problematica responsabilităților partajate între statele de proveniență și statele gazdă și importanța informării cu privire la drepturile și responsabilitățile cetățenilor mobili și imigranților.

  • 8 iunie

Conferiță Internatională „Challenges and Reforms of the European Labour Market" organizat de Catedra Jean Monnet a DRIIE.

Închiderea oficială a seriei de evenimente #ReconstruimEuropa.

Despre echipă
Echipa #EvenimenteleDRIIE este formată din 11 masteranzi din cadrul Centrului de Studii Europene al DRIIE, coordonați de Lect dr Miruna Troncotă, ce vor să își pună în aplicare cunoștințele și să contribuie prin seria amplă de evenimente #ReconstruimEuropa la dezbaterile globale ale momentului despre viitorul Europei.

Contact:
Mail: evenimente.driie@gmail.com
Website: http://www.dri.snspa.ro/evenimente/vino-sa-ne-cuno-ti
Facebook: Evenimentele DRIIE
Adresă: Bld. Expoziției, nr. 30A, Etaj 4