Printati aceasta pagina

VINO SĂ NE CUNOȘTI

SEARA MASTERATELOR DRIIE - 18 iunie, ora 16:00

Zilele Porților Deschise la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din SNSPA

În perioada 22-25 mai 2018, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) organizează Zilele Porților Deschise, serie de evenimente dedicată tuturor celor interesaţi de domeniul relațiilor externe, diplomaţiei, securităţii sau integrării europene. 

Evenimentele pregătite în cadrul ediţiei de anul acesta a “Zilelor Porților Deschise” la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană reprezintă un spațiu prielnic dezbaterilor argumentate și reflecțiilor critice pe teme actuale de politică externă și securitate. Continuare a iniţiativei derulate anul trecut, organizată cu ocazia aniversării a 60 de ani de la Tratatul de la Roma, tema principală a evenimentelor din acest an este legată de noile provocări din vecinătatea Uniunii Europene în conexiune cu implicațiile conceptului “Europa solidară” lansat chiar luna aceasta de Președintele Comisie Europene Jean-Claude Juncker la Conferința State of the Union 2018 (Florența).

 • Mese rotunde şi o conferință academică internațională, la care vor participa experți recunoscuți din România si din străinătate, ministrul Afacerilor Externe, vice-Președintele Parlamentului European, profesorii de la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană, cercetători din centre universitare partenere, reprezentanți ai Institutului Uniunii Europene de Studii de Securitate și Centrului de Studii Transatlantice din Ucraina.  Acestea vor oferi o perspectivă a schimbărilor semnificative din politica externă a UE, a evoluțiilor geopolitice regionale, cu accent pe impactul asupra politicii externe a României ca stat la granița UE, concentrându-se cu precădere pe statele din vecinătatea estică și sudică.  
 • Expoziția de fotografie va dezvolta în mod creativ tema “vecinătății ca ambiguitate”.
 • O sesiune de mentorat în carieră, întâlniri cu absolvenți şi profesori SNSPA. Programul pregătit cuprinde şi evenimente legate de promovarea ofertei educaţionale a Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană, ofertă ce include zece programe de masterat pentru viitorii specialişti în relaţii internaţionale, integrare europeană, diplomaţie şi studii de securitate.

Evenimentele se vor desfăşura la sediul SNSPA (Bd. Expoziției, nr 30 A), etajul 8, Sala multifuncțională 804. 

Toate evenimentele sunt deschise publicului, pe baza unei confirmări prealabile prin acest formular: https://goo.gl/forms/wvKM8YahA1ywmKIh1

Urmăriți programul detaliat al seriei de evenimente pe site-ul: www.dri.snspa.ro !

Dezbaterile fac parte din Centrele de Excelență Jean Monnet derulate în cadrul DRIIE “In and Out: Understanding the European Union Beyond Its Borders” și  “Structures of Interconnectivity in the EU’s Neighbourhood” și sunt co-finanțate de Comisia Europeană prin programul Erasmus +. Evenimentele se vor desfăşura în limbile română și engleză.  

Pentru întrebări sau alte detalii despre program: miruna.troncota@dri.snspa.ro

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cea de-a treia întâlnire din seria de Programului de Mentorat în carieră DRIIE 

Pe 19 Aprilie va avea loc cea de-a treia întâlnire din seria de Programului de Mentorat în carieră DRIIE 2018. Vom discuta despre diverse “rețete” pentru dezvoltarea unei cariere în domeniul relațiilor internaționale cu Radu Magdin - unul din cei mai experimentați tineri consultanți și analiști de politică externă din România. Programul este gândit pentru a facilita orientarea în carieră a tinerilor interesați de domeniul relațiilor internaționale, prin explorarea celor mai recente oportunități în compania unor experți în domeniu. 
Discuția va fi moderată de Miruna Troncotă (DRIIE).
Intrarea este liberă, dar pentru a pregăti sala îi rugăm pe cei interesați să confirme participarea cu un email la adresa: miruna.troncota@dri.snspa.ro 

Găsiți mai multe informații pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/431267547332127/

Vă așteptăm cu interes!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lansarea studiului „România – furnizor de expertiză în tranziție democratică pentru țările Parteneriatului Estic și Balcanii de Vest”

 - Dezbatere SNSPA, 27 martie 2018 -

Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE) al SNSPA, în parteneriat cu Institutul European din România (IER), organizează lansarea studiului „România – furnizor de expertiză în tranziție democratică pentru țările Parteneriatului Estic și Balcanii de Vest” în cadrul SNSPA. Dezbaterea va avea loc marți, 27 martie, ora 16:00, în sala P04, parter (Bvd Expozitiei nr. 30A) București.

Studiul analizează modul în care România contribuie la procesul de tranziţie democratică a ţărilor din Parteneriatul Estic şi Balcanii de Vest, prin transferul de expertiză şi diseminarea propriilor lecţii învăţate, fiind prima sinteză de acest tip din spațiul analitic românesc. Dorim să plasăm discuția privind rolul României în gestionarea vecinităților UE, mai ales în contextul pregătirii Președinției României la Consiliul Uniunii Europene din 2019.

Invitați:

 • Prof. univ. dr. Iordan-Gheorghe Bărbulescu, coordonatorul echipei de cercetare, Decan al Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană, SNSPA
 • Lect. univ. dr. Nicolae Toderaș (DRIIE, SNSPA), membru în echipa de cercetare
 • Lect univ. dr. Miruna Troncotă (DRIIE, SNSPA), membră în echipa de cercetare
 • Bogdan Mureșan, expert, Biroul Studii și Analize (IER), responsabil pentru studiu din partea IER

Scopul principal al studiului a fost analiza proiectelor de transfer de bune practici derulate de România în cele două regiuni în ultimii 10 ani, în baza căreia a fost realizat în secţiunea finală un set de recomandări specifice. Acestea vizează, în primul rând, sporirea rolului şi profilului României ca stat membru şi aliat în cadrul UE şi respectiv NATO.

În al doilea rând, autorii își aduc contribuția academică la pregătirea corespunzătoare şi exercitarea în cele mai bune condiţii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE în semestrul I al anului 2019. Studiile de caz elaborate sunt concentrate pe zone ce aparţin „cercurilor concentrice” ale vecinătăţii României, cu important rol geopolitic şi geostrategic, într-un context regional caracterizat de numeroase provocări, dar și de oportunități.

Cercetarea face parte din seria de Studii de Strategie şi Politici (SPOS) 2017 desfășurate sub egida Institutului European din România. Varianta integrală a studiului, disponibilă în mod gratuit, poate fi accesată aici: http://www.ier.ro/sites/default/files/pdf/SPOS%202017_Studiul_2_FINAL.pdf.

Vă așteptăm cu interes la dezbatere!

 

 

 

DRIIE PREGĂTEȘTE O NOUĂ SERIE DE EVENIMENTE! URMĂREȘTE SITE-UL NOSTRU ȘI PAGINA DE FACEBOOK!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vino alături de noi ca să #ReconstruimEuropa!

Mai-iunie 2017 Luna Porților Deschise la DRIIE

Ești interesat de cele mai actuale teme de pe agenda globală? Te interesează viitorul Uniunii Europene și vrei să ai parte de surse sigure de informare din mediul academic și al practicienilor în politica globală?

Experti recunoscuți din România si din străinătate, împreună cu membrii comunității academice a DRIIE (profesori, asistenți, cercetători, studenți și absolvenți) vor lua parte in perioada următoare la o serie de dezbateri, mese rotunde și conferințe pe cele mai relevante teme de pe agenda globală actuală în cadrul DRIIE. Informează-te și fă-ți vocea auzită! Participă și tu la #EvenimenteleDRIIE!

 

Seria de evenimente #ReconstruimEuropa
Mai 2017, DRIIE, SNSPA, București

În martie 2017 Uniunea Europeană a celebrat 60 de ani de construcție europeană, moment de cotitură, marcat de angajamente ferme, solidaritate, dar și de incertitudine și numeroase amenințări. Acesta însă poate fi și un moment prielnic al reconstrucției și regândirii premiselor proiectului european. Ca răspuns la aceste evoluții internaționale, în luna mai 2017 Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE) din cadrul SNSPA București organizează seria de evenimente interactive #ReconstruimEuropa prin care dorește să lanseze o platformă de reflecție și dezbatere ce va explora perspective diferite asupra provocărilor contemporane dinăuntrul și din afara Europei post-Brexit. Dincolo de intenția de a radiografia cele mai recente evoluţii din interiorul UE, dinamici care afectează nemijlocit și frontierele și relațiile externe ale Uniunii, ne propunem să contribuim în cadrul evenimentelor la conturarea unui set de sugestii privind strategia României pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene din 2019.


Seria de evenimente #ReconstruimEuropa vine ca răspuns în urma Summit-ului de la Roma și a riscurilor ridicate de scenariile Europei cu mai multe viteze, cu scopul de a reuni în spațiul academic viziuni cât mai diverse asupra problematicilor europene de actualitate și a impactului acestora asupra României, a integrării europene a statelor din Balcanii de Vest și din zona Mării Negre. Ne racordăm astfel la cele mai actuale dezbateri globale alături de experții și de membrii comunității academice DRIIE (profesori, asistenți, cercetători, studenți și absolvenți) prin intermediul unor mese rotunde, ateliere, conferințe internaționale, proiecții de filme, târg de carte și o școală de vară, toate cu scopul de a răspunde la întrebările: Cum? Cu cine? și De ce să ReconstruimEuropa? Dorim să creăm o atmosferă de dezbatere deschisă, aplicată, argumentată, în care expertiza pe aceste subiecte relevante să includă voci din mediul academic, decizional, non-guvernamental, precum și din cel cultural artistic.

Vă așteptăm cu interes alături de noi!

 

 

 

CALENDAR EVENIMENTE

 

 • 8 Mai 2017

Sala 804, etaj 8, sediul SNSPA
Conferința internațională în cadrul Centrului de Excelență Jean Monnet
„In and Out: Understanding the European Union beyond its Borders"
co-finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus +

AGENDĂ

 • 9 - 10 Mai 2017

Sala 804, etaj 8, sediul SNSPA
Conferința internațională „Interconnectivity and EU Foreign Policy Making"
în cadrul Centrului de Excelență Jean Monnet
„Structures of Interconnectivity in the EU's Neighbourhood"
co-finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus +

AGENDĂ

11 Mai 2017

Seara Masteratelor DRIIE

AGENDĂ

În perioada 8-11 mai vă așteptăm să vizitați și primul Târg de Carte de Relații
Internaționale și Studii Europene din România ce va avea loc la parterul SNSPA.
În cadrul Târgului vor avea loc și o serie de lansări de carte.

 • 23-26 Mai 

Școala de Vară DRIIE #ReconstruimEuropa; Această activitate interactivă are ca scop stimularea și motivarea a 30 de tineri care își doresc o carieră în domenii precum: relații internaționale, securitate, diplomație, studii latino-americane, evaluare de politici și programe europene, analiza de conflict, . Prin workshop-urile, invitații și metodele utilizate, va crea mediul propice pentru ca participanții să facă primul pas în alegerea viitorului domeniu de activitate. Fiecare zi se va încheia cu o sesiune de mentorat în carieră realizată de alumni DRIIE, precum și cu întâlniri cu un reprezentant al Comisiei Europene și un ambasador al unui stat european. Sesiunile de formare au loc la sediul SNSPA între orele 16-20 în fiecare zi.

 
 • 29-30 Mai

Workshop Internațional „Policies for the Integration of Mobile Citizens vs. Immigrants within the EU” va fi organizat de DRIIE si de Asociația Română de Relații Internaționale și Studii Europene (ARRISE). Evenimentul abordează tema politicilor Uniunii Europe de integrare a imigranților și a politicilor adresate cetățenilor mobili europeni. Subiectele tratate vizează eficiența programelor sociale și anti-discriminare ce vizează, atât, imigranții, cât și cetățenii mobili, problematica responsabilităților partajate între statele de proveniență și statele gazdă și importanța informării cu privire la drepturile și responsabilitățile cetățenilor mobili și imigranților.

 • 8 iunie

Conferiță Internatională „Challenges and Reforms of the European Labour Market" organizat de Catedra Jean Monnet a DRIIE.

Închiderea oficială a seriei de evenimente #ReconstruimEuropa.

Despre echipă
Echipa #EvenimenteleDRIIE este formată din 11 masteranzi din cadrul Centrului de Studii Europene al DRIIE, coordonați de Lect dr Miruna Troncotă, ce vor să își pună în aplicare cunoștințele și să contribuie prin seria amplă de evenimente #ReconstruimEuropa la dezbaterile globale ale momentului despre viitorul Europei.

Contact:
Mail: evenimente.driie@gmail.com
Website: http://www.dri.snspa.ro/evenimente/vino-sa-ne-cuno-ti
Facebook: Evenimentele DRIIE
Adresă: Bld. Expoziției, nr. 30A, Etaj 4