Printati aceasta pagina

Catedra Jean Monnet

Serie de Workshop-uri si seminarii gratuite pentru studenti: Instituţii şi Politici ale Uniunii Europene, aplicate unor domenii specifice

Când: Înscrierile se fac până pe 30 noiembrie 2016.

Cum: Trimiterea formularului pe mailul catedra.jean.monnet@dri.snspa.ro (FORMULAR)

Unde: Sediul SNSPA. Bld. Expoziţiei, nr.30 A, sector 1, Bucureşti

Cine: Pot participa studenţi de licenta si master din universități publice și private din România

De ce: Uniunea Europeană are o influență majoră asupra tuturor domeniilor prin intermediul politicilor europene şi acțiunilor instituțiilor sale. Astăzi, nu mai este suficient să ne limităm la cunoaşterea domeniului în care activăm sau vrem să activăm. Într-o piaţă tot mai globalizată, cei care doresc să fie cu un pas înainte trebuie să fie la curent cu modul în care statutul de membru UE ne influenţează activităţile de zi cu zi şi, mai ales, să cunoască beneficiile ce derivă din acest statut. Seria de workshop-uri şi seminarii pe care le organizăm se pot dovedi foarte utile celor care doresc să se specializeze în domeniul Studiilor Europene, celor care doresc să acceseze fonduri europene, dar şi celor care doresc pur şi simplu să fie la curent cu ultimele evoluţii din societatea românească şi europeană.

Organizatori: Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (DRIIE) din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA). Coordonator: Iordan Gheorghe Bărbulescu.

Certificare: Studenții vor primi diploma și fișa de competențe eliberate de SNSPA

DRIIE, sub coordonarea Prof.univ.dr. Iordan Gh. Bărbulescu, coordonator al Catedrei Jean Monnet, are plăcerea de a vă invita la seria de dezbateri, mese rotunde şi cursuri/seminarii pe tema extinderii studiilor europene dincolo de barierele specilizărilor oferite de facultăţile care ȋn mod tradiţional nu dezvoltă această dimensiune.

Pentru cei care s-au preȋnscris online la admiterea în cadrul Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană din cadrul SNSPA, participarea la aceste evenimente va constitui un avantaj ȋn dezvoltarea eseului de admitere. De asemenea, ȋn eventualitatea admiterii, acestea vor reprezenta o bază temeinică pentru examenele cursurilor tematice din anul 1 şi 2.

Catedra Jean Monnet este realizată cu spijinul Uniunii Europene, fiind finanțată de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, Acțiunea Jean Monnet.

Acest proiect are scopul de a extinde domeniul de studii europene către studenții care nu au un contact direct cu aspecte legate de integrarea europeană în cadrul programelor lor de studiu, deși ar avea nevoie de cele dintâi în practica meseriei lor.

Studentii vor participa la seturi de cursuri și seminarii legate de integrarea europeană, în care vor dobândi cunoștințe legate de Uniunea Europeană și modalitățile pentru aplicarea acestora în munca lor. Acești studenți vor dobândi expertiză și vor beneficia de o valoare adăugată în cazul dezvoltării lor profesionale.

În cadrul proiectului se va realiza un Spațiu Deschis de Resurse Educaționale Digitale în care oricine este interesat poate găsi materiale privind Integrarea Europeană.

Proiectul va beneficia, de asemenea, de o platforma web, care asigură, împreună cu buletinele informative (acestea vor fi trimise în cadrul rețelelor profesionale în care este parte Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană) contactul permanent între participanții la proiect și alte părți interesate.

Conferințele de deschidere și de închidere au rolul de a disemina activitățile proiectului și rezultatele care pot fi utilizate chiar și după ce proiectul s-a încheiat. Cele 2 mese rotunde reunesc societatea civilă, studenți și factorii de decizie la nivel supranațional, național, regional și local pentru a dezbate aspecte cu privire la politicile europene și de luare a deciziilor, în special participarea cetățenilor la acest proces.