1.11.10

Forumul tinerilor experți în dezvoltare din România și Republica Moldova

Participă la Forumul tinerilor experți în dezvoltare din România și Republica Moldova!
 
 
Vrei să faci parte dintr-un proiect de cooperare între tineri experți în domeniul dezvoltării din România și Republica Moldova? Vrei să cunoști mai bine procesul de dezvoltare al Republicii Moldova și să îți dezvolți abilitățile de analiză și sinteză?

Institutul de Cooperare Internațională și Dezvoltare (ICID), din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană SNSPA te invită la “Forumul tinerilor experți în dezvoltare din România și Republica Moldova”. Proiectul coordonat de Lect. univ. dr. Mihail Caradaică se întinde pe o perioadă de 2 luni (octombrie – noiembrie 2018) și îți oferă oportunitatea să participi la sesiuni de mentorat susținute de experți în politicile de asistență pentru dezvoltare, să interacționezi cu tineri experți din Republica Moldova, să înveți să redactezi o analiză în domeniul dezvoltării internaționale și să îți prezinți public ideile analizei tale în cadrul unei conferințe la Chișinău! La finalul proiectului toți cei selectați vor primi și o adeverință de practică de la Institutul de Cooperare Internațională și Dezvoltare (ICID) din cadrul SNSPA.
 
 
Pentru a fi selectat în cadrul proiectului trimite-ne la adresa icid@dri.snspa.ro o propunere de eseu (de aproximativ 200 de cuvinte + titlu) în care să ne prezinți o analiză pe tema relațiilor România-Moldova referitoare la unul dintre următoarele domenii la alegere:

a. Educație;
b. Investiții și Economie;
c. Energie;
d. Politică Externă
e. Acordul de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană
f. Statul de Drept și independența justiției.

Propunerea trebuie să fie însoțită de nume, universitate și an de studiu, precum și 4-5 rânduri în care să ne spui de ce îți dorești să faci parte din acest proiect.

Data limită: 15 octombrie 2018, ora 12:00.

Cele mai bune eseuri selectate în cadrul proiectului au șansa de a fi publicate într-un volum de analiză a politicilor de dezvoltare ale României în Republica Moldova. Ca punct de pornire pentru lucrarea ta, noi îți recomandăm să consulți studiul recent coordonat de dl prof. Iordan Bărbulescu la Institutul European din România "România - furnizor de expertiză în tranziție democratică pentru țările Parteneriatului Estic și Balcanii de Vest", mai exaft capitolul 5.1. "România și eforturile de asistență pentru dezvoltare în Republica Moldova (2007-2017)" pag 111-129.
 
 
Pentru mai multe detalii te așteptăm să ne lași un mesaj pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/ContactICID/ și să vizitezi site-ul nostru www.icid.ro
 
 
Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Accesează pagină web.
 
*Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni