Printati aceasta pagina

Condiții admitere 2020

Condițiile de admitere

Media concursului de admitere la studii universitare de masterat (IF) este obținută în urma evaluării eseului de admitere.

Informații suplimentare

Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană va afișa pe website condițiile specifice pentru redactarea eseului și grila de evaluare. Eseul de admitere se va redacta în limba în care se desfășoară programul de masterat ales ca primă opțiune, iar comisia de evaluare va nota eseul fără prezentare din partea candidatului.

Candidații vor putea alege masterate din ambele domenii: Relații internaționale și studii europene sau Ştiinţe politice. În situația în care un/o candidat/ă dorește să se înscrie la ambele domenii, este necesară trimiterea a două eseuri, câte unul pentru fiecare domeniu (respectiv, domeniul “Relații internaționale și studii europene” și domeniul “ Ştiinţe politice”). În cadrul fiecărui domeniu, candidații pot opta pentru toate masteratele oferite, ierarhizându-și opțiunile.

Eseul se va încărca o singură dată, pentru fiecare domeniu (indiferent de numărul de opțiuni) și textul va viza prima opțiune din cadrul acelui domeniu, cu excepția situației în care programul de masterat ales ca primă opțiune este în limba română, iar una dintre următoarele opțiuni este într-o limbă străină, în acest caz, candidatul/a va încărca și o scrisoarea de motivație în respectiva limbă străină.

Etapele admiterii online la masteratele Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană

Anul acesta, înscrierea pentru programele noastre de masterat se face doar online. Te invităm, de aceea, să urmezi acești pași:

Pasul 1: Accesează platforma de admitere online la adresa admitere.snspa.ro, de pe orice dispozitiv de tip desktop PC, laptop, tabletă, telefon mobil, cu acces la rețeaua de internet, și deschide-ţi un cont de utilizator.

Pasul 2: Completează câmpurile obligatorii corect și complet și încarcă documentele solicitate. (certificatul de naștere, actul de identitate și, dacă este cazul, certificatul de căsătorie – toate scanate sau fotografiate)

Pasul 3: Selectează Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană și programele de studii la care vrei să te înscrii. Ierarhizează opțiunile tale prin mutarea opțiunilor mai sus sau mai jos.

Pasul 4: Încarcă eseul de admitere și CV-ul (urmează a fi încărcat împreună cu eseul academic, ambele se salvează într-un singur fișier MS Word, PDF).

Pasul 5: Achită taxa de înscriere.

Pasul 6: Încarcă dovada promovării examenului de licență. După susținerea examenului de licență, completează în platforma de admitere online media obținută și încarcă dovada promovării.

Pasul 7: Urmărește website-ul Departamentului pentru a vedea lista candidaților admiși pe locurile de la buget și taxă la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare, confirmă locul la programul de studii la care ai fost admis(ă) și înmatriculează-te!