rsz_page-0.jpg

Printati aceasta pagina

Calendar admitere - iulie 2017

 

 

Înscriere sesiunea II de admitere

13 – 22 iulie

Examen admitere

24 iulie

Rezultate

24 iulie

Înmatriculare

25, 26, 27 iulie


PROGRAM ÎNSCRIERI

Luni - Joi: 10:00 - 16:00

Vineri - Sâmbătă: 10:00 - 14:00

 

Condiții de admitere

Pentru toate programele de masterat oferite de DRIIE admiterea în anul universitar 2017-2018 se va realiza pe baza:

  • Dosarului candidatului;
  • Eseului academic (de aproximativ 5-10 pagini în limba română, engleză sau franceză, pe o temă legată de obiectul de studiu al programului de masterat pentru care se optează) prezentat în cadrul interviului de admitere.

!!!Eseul trebuie depus la secretariat odată cu dosarul de înscriere.

În cazul programelor de masterat “Security and Diplomacy” şi “Development, International Cooperation and Humanitarian Aid”, eseul academic trebuie să fie elaborat şi prezentat exclusiv în limba engleză.

În cazul programului de master “Studii Latino-Americane”, eseul trebuie elaborat în limba engleză sau spaniolă. De asemenea, interviul se va desfăşura în una dintre cele două limbi străine menţionate.

Cei care au terminat studii de licenţă într-un domeniu apropiat de cel în care se încadrează şi programul de masterat ales, pot adapta o secțiune din licenţă in vederea construirii eseului academic.

Pentru persoanele ce doresc ocuparea direct a unui loc la taxă, nu este necesară participarea la interviu. În acest caz, evaluarea se va face pe baza eseului academic din dosar şi a celorlalte documente.

Pentru cetăţenii Republicii Moldova şi pentru cei din Diaspora şi Balcani vor fi alocate locuri speciale de către Ministerul Educaţiei. Cei interesaţi de acestea sunt rugaţi să contacteze secretariatul DRIIE, pentru a obţine mai multe informaţii.